Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Augusztus 10. 13:24, kedd | PR

Kompresszor alkatrészek a hosszabb élettartamért

Kompresszor alkatrészek a hosszabb élettartamért

Habár a kompresszorok alapvetően egyszerű berendezések, hosszútávú működésükhöz elengedhetetlen a megfelelő odafigyelés és a rendszeres karbantartás.

Szerencsére az ehhez szükséges alkatrészek szinte azonnal elérhetők, illetve más hasznos kiegészítőket is könnyen beszerezhetünk.

A gázsűrítők felépítése

A kompresszorok, habár sok esetben nélkülözhetetlen munkát végeznek az ipar területén, nem kifejezetten bonyolult felépítésű készülékek. Tekintve, hogy feladatuk a különböző gázok – köztük a levegő – sűrítése, illetve szállítása, elsősorban ebben kell jeleskednie, ehhez pedig néhány alapvető összetevő már elegendőnek is bizonyul. A berendezések leginkább működési elvükben térnek el egymástól, tehát, hogy milyen módon sűrítik össze a beléjük kerülő levegőt.

A piacot jelenleg két típus uralja, a dugattyús- illetve a csavarkompresszorok. Ezen belül természetesen számos ár-, teljesítmény- és tudásbéli kategória található, ám ezt a két kategória jelenti a fő halmazokat. Legyen szó bármelyik működési elvről, a készülékek karbantartása és megfelelő használata nélkül nem élvezhetjük sokáig annak előnyeit. Épp ezért nem árt, ha már jó előre körülnézünk a kompresszor alkatrészek kínálatában, vagy átböngésszük az elérhető kiegészítőket.

Szervizigény és élettartam

A műszaki berendezéseket jellemzően hosszú távra vásároljuk és csak a legvégső esetben cseréljük le a jól kiszolgált készülékeket. Első körben mindig érdemes megpróbálkozni a javítással, egy-egy hibás alkatrész cseréjével, hiszen így költséghatékonyan tolhatjuk ki az eszköz élettartamát. A kompresszorok egyszerű felépítésüknek köszönhetően nem tartoznak az igazán kényes berendezések közé, ám kellő odafigyeléssel kell lennünk a működtetésük során.

A dugattyús modellek a lehető legegyszerűbb elven működnek, így javításuk, szervizük is meglehetősen költséghatékony. Bár a túlzott melegedés és a hűtőolaj használata okozhat problémákat, néhány kompresszor alkatrész cseréjével ezeket könnyedén elháríthatjuk. Ezek a készülékek a piac olcsóbb termékei közé tartoznak, épp ezért leginkább barkács és hobbicélokra alkalmasak. Ám ha költséghatékony megoldást keresünk a gázsűrítésre, ezek jelentik az ideális választást.

Magasabb ár, kevesebb gond

A szintén népszerűnek számító csavarkompresszorok leginkább az ipari felhasználók számára lehetnek érdekesek. Ezek már egy magasabb árkategóriába tartoznak, mely azonban szerviz szempontból tartogat előnyöket. Ilyen előny például az, hogy e készülékek szervizigénye kifejezetten alacsony. Az alkalmazott technológiának köszönhetően folyamatosan nagy teljesítményre képes, a problémák felbukkanása pedig egyáltalán nem jellemző.

Persze itt is fontos az odafigyelés és bizonyos alapvető kompresszor alkatrészek készleten tartása, hogy még tovább használhassuk a csavarkompresszorunkat. Az alkatrészek mellett természetesen számos kiegészítő is rendelkezésre áll. Ezek jellemzően olyan segédeszközök, melyekkel tovább növelhető a kompresszorok teljesítménye és élettartama.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.