Városlista
2024. augusztus 10, szombat - Lörinc

Hírek

2013. Április 02. 10:09, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Lemondott a soproni Liszt-zenekar vezetése

Lemondott a soproni Liszt-zenekar vezetése

Pénzhiány miatt lemondott az ország legrégebbi szimfonikus zenekara, az 1829-ben alapított soproni Liszt-zenekar teljes vezetése.

"Legyőzött bennünket a kilátástalanság. A zenekar működési feltételei katasztrofálissá váltak" – közölte a lappal az alapítványi elnökkel, a titkárral és a koncertmesterrel együtt leköszönt Dárdai Árpád, aki 33 évig dirigálta az együttest.

Szavai szerint a három évtized alatt egyre romlott helyzetük, miközben a város részéről nem éreztek "különösebb atyai gondoskodást", végül már próbapénzt sem tudtak fizetni a tagoknak.

Fodor Tamás fideszes polgármester a lappal azt közölte, hogy a helyzet megoldása mindenképpen a Liszt-zenekar kezében van, és az egyik lehetséges forgatókönyv résztvevőjének tekintik a Sopron önkormányzatának kulturális ügyeivel foglalkozó Pro Kultúra Kft.-t.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 09. 09:11, péntek | Helyi

Horgászok figyelem: Pontytelepítés hat helyszínen

Augusztus elsején 4200 kilogramm pontyot telepített kezelt vízeibe a megyei horgász szövetség.

2024. Augusztus 09. 08:10, péntek | Helyi

Változik szombaton a piac helyszíne

Rendezvény (a Barokk-esküvő) miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne augusztus 10-én, szombaton. A Dunakapu tér helyett a Tarcsay Vilmos utca 1-3. szám alatti parkoló (a piac korábbi területe) ad otthont a piacnak.

2024. Augusztus 09. 07:13, péntek | Helyi

A rendőrség is kimondta, hogy az anya ölte meg a gyermekét, mielőtt végzett magával

Mára a rendőrség egyértelműen kizárta, hogy harmadik személy követte volna el a gyilkosságot a három éves kislány és édesanyja ellen május 15-én Kapuváron.

2024. Augusztus 08. 09:13, csütörtök | Helyi

Vasárnap játszik az ETO az MTK ellen

Az ETO FC Győr közösségi oldalán olvasható, hogy az eredetileg augusztus 10-ére kiírt találkozót vasárnapra halasztották.