Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2012. Február 02. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Audi Hungária Motor Kft.

Megkezdődött a szakképzés az Audi Hungaria Projekt- és oktatóközpontjában

Megkezdődött a szakképzés az Audi Hungaria Projekt- és oktatóközpontjában

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. tudatosan fejleszti szakképzési tevékenységét. A vállalat 2011 őszén átadott Projekt- és Oktatóközpontjában 20 szakmunkástanuló kezdte meg tanulmányait.

Jelenleg Győrben az Audi Hungariánál 190 fiatal tanul a már jól bevált „moduláris szakképzés” keretei között. A jövőben 250 főre is növekedhet a vállalatnál az elektronikai és fémipari szakmát tanuló fiatalok száma. Az Audi Hungaria több mint 500 millió forintot fordított a szakképzés feltételeinek megteremtésére és az oktatási eszközökre az oktatóközpontban. A tanulók ott 13 különböző elektronikai-és fémipari szakmát sajátíthatnak el.

„A szakképzés fontos szerepet játszik a vállalat hosszú távú munkaerő-utánpótlásának biztosításában. A jól képzett szakmunkások jelentik jövőnk kulcsát” – mondta Rozman Richárd, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató. „Ezért is helyezünk nagy hangsúlyt szakképzésre, és a szakmunkásoknak vonzó jövőképet kínálunk az Audi Hungariánál.”

Az a 20 szakmunkástanuló, aki ma a Projekt- és Oktatóközpontban megkezdte a szakképzését, mechatronikai műszerész, elektrotechnikai technikus, fényező valamint karosszérialakatos szakmát tanul. A vállalat oktatóközpontjában további szakmákat is oktatnak majd, mint például szerszámkészítő, autógyártó, gépi forgácsoló, bádogos, autószerelő, autóelektronikai műszerész, automatikai műszerész, erősáramú elektrotechnikus. Az Audi Hungaria célja, hogy a vállalatnál lévő 190 szakmunkástanuló létszámát 2014-ig 250 főre emelje. A szakképzés párhuzamosan folyik az iskolai oktatással, és kiegészül egy négyhetes nyári termelési gyakorlattal. Az oktatóközpont lehetőséget ad innovatív technológiák mint pl. a BUS jármű adatátviteli rendszer, pneumatika, járműdiagnosztika, automatizálási és csavarozástechnika elsajátítására.
A tanulók a fémipari szakmák elsajátítása mellett egy nagyvállalat mindennapjait és termelési folyamatait is megismerhetik.

2012 júliusától a Projekt-és Oktatóközpont olyan szakképző központtá válik, ahol minden alapkészséget elsajátíthatnak a szakmunkástanulók. Az elméleti és gyakorlati ismeretek megszerzése az iskolákban és a vállalat gyártóterületein illetve az oktatóközpontban rotációban folyik. A Projekt-és Oktatóközpontot az Audi Akademie Hungaria üzemelteti, jelenleg 30 munkatárssal. Ebből 10 munkatárs tevékenykedik szakképzési oktatóként.

A gyakorlatorientált szakmunkásképzés alapfeltétele és része az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának. Ezért is működik együtt a vállalat többek között a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Ipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal. 2001 óta a szakképzés keretében oktatott tanulók száma már meghaladta az 1000-et. A jövőben a végzős tanulók az Audi Hungaria különböző területein vagy akár az új járműgyárban kezdhetik karrierjüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.

2024. Augusztus 13. 09:13, kedd | Helyi

Anya adta a veséjét a fiának – humán történet a győri kórházból

Amikor egy anya azt mondja a gyermekének, hogy az életemet adnám érted, azt vehetjük komoly ígéretnek.