Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2010. Október 07. 22:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Mesedoku

Mesedoku – Harc a funkcionális analfabétizmus ellen – az 1/2010. szám megoldásai

Mesedoku – Harc a funkcionális analfabétizmus ellen – az 1/2010. szám megoldásai

Tegyen jót gyermekével, töltse le rendszeresen a Mesedokut! Olvassanak együtt, oldják meg együtt a feladatokat! Adjon esélyt a felnövekvő generációnak!

A felnőtt magyar lakosság 80 százaléka az olvasási feladatokban rosszul vagy gyengén teljesítők közé tartozik. Nem lehetünk elégedettek a felnövekvő generációk olvasási teljesítményével sem, hiszen a különböző felmérések azt mutatják, hogy a fiatalok körében folyamatosan újratermelődik az olvasással kapcsolatos negatív viszony. Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derül ki több nemzetközi felmérésből!

A funkcionális analfabetizmus olyan műveltségi állapot, amelyben az írás-olvasás képességének a szintje egyre kevésbé teszi lehetővé az új információk befogadását és közlését, az új tudás megszerzését, feldolgozását és kezelését. Nem az írás-olvasás használatának a teljes hiányára utal, hanem arra, hogy az írás-olvasás színvonala, vagyis ami általa felfogható és megérthető, illetve ami általa kifejezhető, egyre kevésbé alkalmas arra, hogy használható legyen a személyes fejlődés előmozdítására és a közösség javára nézve.

Tegyen jót gyermekével, töltse le rendszeresen a Mesedokut! Olvassanak együtt, oldják meg együtt a feladatokat! Adjon esélyt a felnövekvő generációnak!

Letölthető megoldás:
http://www.infogyor.hu/cegregiszter/gyereksarok/mesedoku_jatekkal_egy_jobb_intelligensebb_nemzedekert/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.

2024. Szeptember 06. 08:14, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Győrplusz élén

A napok óta hallott pletykát maga a polgármester erősítette meg a Polgármesteri Vizit című rádiós műsorában.

2024. Szeptember 06. 07:14, péntek | Helyi

Szombaton, a rally miatt változik a piac

Rendezvény miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne szeptember 7-én, jelezte előre a Győrszol.

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.