Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2012. Január 28. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: HírTv

Molnár Kristóf: "A befektetők bizalma vissza fog térni Magyarország felé"

Molnár Kristóf:

Súlyos kockázattal jár, ha valaki osztrák vagy szlovák pénzintézetekbe viszi a pénzét a magyarországi bankokból - állítja Molnár Kristóf győri pénzügyi és hitelszakértő.

Aki a Hír TV Bruttó című műsorának nyilatkozott a témáról.

- Mi is tapasztaltuk, hogy sokan viszik ki, sokan gondolkodnak abban, hogy a pénzüket esetleg kimentik osztrák bankba, félve talán egy államcsődtől, vagy valami történik Magyarországon a pénzükkel. Én úgy látom, hogy akik ebben gondolkodnak, nem gondolják át, nem körültekintők, hiszen nem biztos, hogy jó megoldás Ausztriába kivinni a pénzt, hiszen jóval kevesebb kamatot fizetnek Ausztriában a bankok, ami azt jelenti, hogy míg Magyarországon 7-8, akár 8 % felett is lehet az éves kamat, addig Ausztriában ez 1-2 %. Ugye a kamatadónak megfelelő adónem Ausztriában is van, ami ott 35 %-os, tehát még azt a kis pénzt is sokkal-jobban megadóztatják, illetve abba sem gondolnak bele, hogyha Magyarországon megszületik az IMF-megállapodás, akkor a befektetőknek a bizalma vissza fog jönni Magyarország felé, ami azt jelenti, hogy vissza fog erősödni a forint, és akár 5-10 százalékos árfolyamveszteséget is elkönyvelhetnek, úgyhogy nagyon sok aspektusból nem egy jó irány kivinni a pénzt Ausztriába, én úgy gondolom - mondta Molnár Kristóf.

A győri elemző a Hír TV-nek adott interjújában arról is beszélt: - Én úgy gondolom, hogy a felső középosztály és a középosztály, akik kiviszik, hiszen azért az osztrák bankrendszer nagyon stabil és nagy múltra tekint vissza. Úgy gondolják, hogy biztonságban van a pénzük, ami tényleg így is van, illetve az osztrák bankoknak az inkognitója is erős, tehát ha valaki a pénzét inkognitóban akarja tartani, akkor jó a helyzet. Korábban azt gondoltuk, hogy Svájcban van így, de ott sokkal jobban kiadnak adatokat, mint Ausztriában, tehát ott sokkal jobban vigyáznak a betétesek adataira, úgyhogy ilyen szinten ez jó megoldás. De arra is számítani kell, hogy viszont 10 ezer euró felett Ausztriában is megnézik a pénz eredetét, forrását, hogy honnan származik, vagy át kell utalni egy magyar, vagy egy másik bankból, annak meg ugye megint nyoma van, úgyhogy én úgy gondolom, hogy inkább azok viszik ki, akik menteni akarják, vagy el akarják rejteni ezt a pénzt, vagy a bevételnek a forrását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.

2024. Augusztus 13. 09:13, kedd | Helyi

Anya adta a veséjét a fiának – humán történet a győri kórházból

Amikor egy anya azt mondja a gyermekének, hogy az életemet adnám érted, azt vehetjük komoly ígéretnek.