Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2021. Szeptember 22. 16:15, szerda | PR

Munkavédelmi összehangolással sok fejfájás megspórolható

Munkavédelmi összehangolással sok fejfájás megspórolható

Sokféle alvállalkozó több munkása dolgozik egy kivitelezési helyen, sokféle különböző feladattal?Hát, biztonsági kockázatból és egészségügyi kockázatból épp nincs hiány, sőt, a kockázatok megnőnek a feladatok egymásra hatása mi

A többfelől halmozódó felelősség miatt is kiemelt fontosságú építőipari teendő a munkavédelmi összehangolás.

Vajon minden fogaskerék a helyén van a gépezetben?

Egy építkezési kivitelezésnél mindenkinek megvan a saját, igen specifikus részfeladata.

A biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkavégzés érdekében pedig az is elengedhetetlen, hogy egy kivitelezési helyen valaki csak azzal foglalkozzon, hogy átlássa a folyamatokat és fő feladataként azt biztosítsa, hogy semmiképp ne történjen semmilyen baleset.

A munkavédelmi összehangolás kiemelt célja, hogy az építőipari kivitelezési munka során végig koordinálja, ellenőrizze és garantálja a biztonságos és egészséges munkavégzést, folyamatosan követve a munka előrehaladtával az éppen aktuális folyamatokat.

A munkavédelmi koordinátorok figyelik a körülmények változását, meghatározzák az adott építési hely sajátosságait, figyelik, melyik munkafázis végezhető párhuzamosan, melyik csak egymás után. Teszik ezt mind-mind azzal a fő céllal, hogy az esetleges munkahelyi baleseteket a kivitelező elkerülhesse, akinek ennek biztosítása elemi érdeke, hiszen a felelősség (akár a többszörösen halmozott is) végig az övé marad.

Kockázatok sokféle formában és sokfelé

Egy kivitelezés során sokféle kockázattal fogunk találkozni, sokfelé. A veszély ott leselkedik, ahol épp nem várnánk, egy pillanat és megtörténik a baj. Éppen ezért sem érdemes akár csak egy minimális esélyt is hagyni arra, hogy a legfontosabb, egészség és biztonságvédelmi dolgokra ne forduljon kellő figyelem, precíz, okos tervezéssel csökkentsük minimálisra a balesetek bekövetkeztének esélyét!

Okos tervezéssel nem lesz probléma

Mivel a munkavédelmi koordinátorok fő feladata a munkavédelmi körülmények betartatása, ráadásul az összehangolási tevékenységnek mindig naprakészen kell teljesen az aktuális munkafázisokhoz adaptálódnia, bizton állíthatjuk, ez egy nagyon bizalmi pozíció. Főképp, mivel a felelősséget mindig a fővállalkozónak kell vállalnia egy esetlegesen bekövetkezett balesetért vagy egészségkárosodásért.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 15:34, hétfő | PR

Újbudán szolgáltat a Jánosik Kft.

Száz objektumban, mintegy 52 ezer négyzetméteren végeznek napi karbantartási feladatokat.

2022. Szeptember 22. 13:19, csütörtök | PR

K&H: mennyibe kerül a mozi? Mi lesz a zsebpénzzel? a gyerekek élete is drágább lett

Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg.

2022. Szeptember 22. 08:08, csütörtök | PR

Kerülje el a vadgázolást az első hazánkban is elérhető okos vadriasztóval

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó

2022. Szeptember 16. 08:15, péntek | PR

Mit tud a Barum Polaris 5?

A Barum Polaris 5 neve nem ismeretlen a téli gumit kereső autósok körében. Sokan érdeklődnek olyan abroncsok iránt, melyek megbízhatóan és időtálló minőségben teljesítenek.