Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2021. Szeptember 22. 16:15, szerda | PR

Munkavédelmi összehangolással sok fejfájás megspórolható

Munkavédelmi összehangolással sok fejfájás megspórolható

Sokféle alvállalkozó több munkása dolgozik egy kivitelezési helyen, sokféle különböző feladattal?Hát, biztonsági kockázatból és egészségügyi kockázatból épp nincs hiány, sőt, a kockázatok megnőnek a feladatok egymásra hatása mi

A többfelől halmozódó felelősség miatt is kiemelt fontosságú építőipari teendő a munkavédelmi összehangolás.

Vajon minden fogaskerék a helyén van a gépezetben?

Egy építkezési kivitelezésnél mindenkinek megvan a saját, igen specifikus részfeladata.

A biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkavégzés érdekében pedig az is elengedhetetlen, hogy egy kivitelezési helyen valaki csak azzal foglalkozzon, hogy átlássa a folyamatokat és fő feladataként azt biztosítsa, hogy semmiképp ne történjen semmilyen baleset.

A munkavédelmi összehangolás kiemelt célja, hogy az építőipari kivitelezési munka során végig koordinálja, ellenőrizze és garantálja a biztonságos és egészséges munkavégzést, folyamatosan követve a munka előrehaladtával az éppen aktuális folyamatokat.

A munkavédelmi koordinátorok figyelik a körülmények változását, meghatározzák az adott építési hely sajátosságait, figyelik, melyik munkafázis végezhető párhuzamosan, melyik csak egymás után. Teszik ezt mind-mind azzal a fő céllal, hogy az esetleges munkahelyi baleseteket a kivitelező elkerülhesse, akinek ennek biztosítása elemi érdeke, hiszen a felelősség (akár a többszörösen halmozott is) végig az övé marad.

Kockázatok sokféle formában és sokfelé

Egy kivitelezés során sokféle kockázattal fogunk találkozni, sokfelé. A veszély ott leselkedik, ahol épp nem várnánk, egy pillanat és megtörténik a baj. Éppen ezért sem érdemes akár csak egy minimális esélyt is hagyni arra, hogy a legfontosabb, egészség és biztonságvédelmi dolgokra ne forduljon kellő figyelem, precíz, okos tervezéssel csökkentsük minimálisra a balesetek bekövetkeztének esélyét!

Okos tervezéssel nem lesz probléma

Mivel a munkavédelmi koordinátorok fő feladata a munkavédelmi körülmények betartatása, ráadásul az összehangolási tevékenységnek mindig naprakészen kell teljesen az aktuális munkafázisokhoz adaptálódnia, bizton állíthatjuk, ez egy nagyon bizalmi pozíció. Főképp, mivel a felelősséget mindig a fővállalkozónak kell vállalnia egy esetlegesen bekövetkezett balesetért vagy egészségkárosodásért.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 13:21, péntek | PR

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2021. Október 11. 12:58, hétfő | PR

Scarlett Johansson 50millió dollárt követel a Disneytől - a miértekre Daphne Chaung és Lauren Kelly válaszol a BrandFestivalon

Scarlett Johansson - a Fekete Özvegy című film főszereplője - bepöccent, amikor kiderült, hogy a Disney ugyanazon a napon tette elérhetővé a filmet a Disney+ alkalmazáson, mint amikor a mozikba is megérkezett.

2021. Október 08. 09:18, péntek | PR

Mit tanult az emberiség, és főleg a fiatalok a járványból?

Különleges helyszínen, a Marketing Summit Hungary-n rögzítették a Lounge Group szakmai podcastjének, az L20-nak a jubileumi adását.

2021. Október 05. 12:28, kedd | PR

Egy „apróságba” bukott bele Donald Trump

A járvánnyal kapcsolatos kommunikáció áll annak háttérében, hogy Donald Trump elveszítette az amerikai elnökválasztást.