Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2012. Január 30. 16:30, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Négy nap a vízparton

Négy nap a vízparton

Télvíz idején szívesen emlékezünk vissza a nyár eseményeire.

Eheti témánk részleteibe Németh Adrián avat be, aki tagja volt annak a horgászcsapatnak, amely a nyár elején megnyerte az Első Professzionális Bojlis Európa Kupa elnevezésű nemzetközi horgászversenyt. A viadalnak, amelyen 9 ország 31 horgászcsapata vett részt, a kiváló adottságokkal rendelkező közel 70 hektár nagyságú, átlagosan két méter mély Maconkai víztározó adott otthont.

A versenyidő száztizenöt óra volt, így több mint négy napot horgászott háromfős csapatunk egyfolytában – kezdte beszámolóját a Pápai úti Peca Pláza horgászüzletben a versenyző, aki nagy lelkesedéssel folytatta: a verseny során kizárólag a horgászhelyen lehetett tartózkodni, így például az etetést is a hagyományos módszerekkel kellett megoldani.

Megérkezésünket követően a sorsolásunk kedvezően alakult, olyan sekélyebb vizű helyen kezdtük meg a horgászatot, ami az eltervezett taktikánkhoz megfelelően illett. Az időjárás szélsőséges volt, a nappal nyári meleg tán, éjszaka a hegyekkel körülvett tóparton alaposan lehűlt a levegő. Nyári zivatarban is volt részünk.

A versenybe a ponty és az amúr számított bele, a mérlegelés alsó súlyhatára egy kilogramm volt. Halat már a mintegy kilencven méterre kialakított etetés megkezdésekor fogtunk, taktikánkból adódóan azonban a harmadik és a negyedik napon voltunk a legeredményesebbek, halaink legnagyobb részét a verseny felén túl fogtuk. Jó csalinak bizonyultak a saját készítésű oldódó, lebegő bojlijaink.

A Garami Péter, Boskovics Attila, Németh Adrián összeállítású csapatunk a verseny során összesen 625 kg halat fogott, ezzel az eredménnyel nagy fölénnyel, 120 kilogramm súlyelőnnyel megnyertük a nívós nemzetközi horgászversenyt.

A négynapos megmérettetést néhány órás alvással vészeltük át, így az eredményhirdetésre már alaposan elfáradunk, ugyanakkor minden viszontagság ellenére nagyon jó érzés volt felállni a dobógó legfelső fokára – zárta szavait büszkén a győri Németh Adrián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.

2024. Augusztus 13. 09:13, kedd | Helyi

Anya adta a veséjét a fiának – humán történet a győri kórházból

Amikor egy anya azt mondja a gyermekének, hogy az életemet adnám érted, azt vehetjük komoly ígéretnek.