Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2010. Szeptember 18. 07:55, szombat | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Nyílt nap a szabadhegyi víztoronyban

Nyílt nap a szabadhegyi víztoronyban

Ma délelőtt tíz órától délután kettőig a Győr-szabadhegyi Víztoronyban ismét nyílt napot tart a PANNON-VÍZ Zrt. A vízmű szakemberei szeretettel várják a győri panorámában gyönyörködni kívánókat. Távcsövet, fényképezőgépet

A vízműves szakma az új évezred első víztornyaként emlegeti a szabadhegyi hegytetőn álló impozáns mérnöki alkotást. Az építmény vonalvezetése tényleg a XXI. századot idézi. A terveket a Comfort Kft. munkatársai, Takács Zoltán, Buga Lajos és Szabó Sándor készítették. A törzs vasbetonból, csúszószsalus technológiával készült. A víztartályt a torony lábainál, a földszinten szerelték össze az építők és egy speciális emelőszerkezettel emelték fel. A torony 43 méter magas, felső víztartálya 400 m3-es térfogatú. A tartályokban lévő víz a József Attila úttól délre eső területek - Győr-szabadhegy és Kismegyer magasabb fekvésű területeinek vízellátását segíti. A torony építése előtt itt nem volt elegendő víznyomás. Sokan nem is sejtik, hogy az alsó részen is egy 500 m3 térfogatú víztároló kapott helyet. A víztorony 2004 januártól kapcsolódott be a városi vízhálózatba. Működése óta Győr-szabadhegy városrész lakónegyedei lendületes fejlődésnek indulhattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:14, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Győrplusz élén

A napok óta hallott pletykát maga a polgármester erősítette meg a Polgármesteri Vizit című rádiós műsorában.

2024. Szeptember 06. 07:14, péntek | Helyi

Szombaton, a rally miatt változik a piac

Rendezvény miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne szeptember 7-én, jelezte előre a Győrszol.

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.

2024. Szeptember 05. 08:12, csütörtök | Helyi

Tükröt tartanak a nézők elé

Két előadást is láthat a közönség a Győri Balett most készülő bemutatójában.