Városlista
2024. szeptember 5, csütörtök - Viktor, Lőrinc

Hírek

2010. Augusztus 10. 14:51, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

Péntektől egyirányú a forgalom Győrben a Kálóczy téren

Péntektől egyirányú a forgalom Győrben a Kálóczy téren

A volt egyetemi parkoló helyén épülő körforgalomhoz kapcsolódva 2010 augusztus 13-tól egyirányúsítják a forgalmat a Kálóczy téren az egyetem irányából a Kossuth h

Az alpolgármester kifejtette, a hídhoz kapcsolódó körforgalmi csomópont egyirányú kivezetést biztosít majd a Kálóczy tér irányába, ezért az utcában a forgalom a Kossuth híd felé egyirányú lesz. Hozzátette, a változást nem csupán a hídépítés indokolja, hiszen forgalmas napokon már eddig is torlódások alakultak ki ezen a helyen. A két oldalt parkoló autók mellett csak nehezen tudott működni a kétirányú forgalom.

A Kossuth híd irányából az egyetem felé tehát péntektől nem a megszokott Kálóczy téri irányban juthatunk el, hanem a Rónay utca felől, az ideiglenesen kialakított kettős körforgalmat (Rónay-Hédervári-Szövetség u. csomópont) érintve.

Ezzel a csomóponttal kapcsolatban Németh Zoltán hangsúlyozta, ideiglenes megoldásról van szó, hiszen egy év múlva egy darab nagy körforgalom épül a területen. Ehhez azonban a sarkon álló egyetemi épület bontása szükséges, de ez csak akkor történhet meg, ha az egyetemi új épület elkészül, és az átköltözés is befejeződik.

Az alpolgármester a szigeti oldalon zajló aktuális munkákra is kitért. Mint mondta, a napokban kezdődik, és október közepére várható a Petőfi téri körforgalom építése, a Stromfeld Aurél utcai körforgalmi csomópontok kialakítása pedig várhatóan augusztus 23-án indul és szintén október második felére várható a befejezés. Az Erkel Ferenc utca három ütemben újul meg, a Róth Emil utca kivitelezése előre láthatóan szeptember 21-től október 22-ig tart.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 17:44, szerda | Helyi

A győri ősz egyik csúcsrendezvénye az ETO Park Szolgáltató & Élményközpontban

2024. szeptember 20-án egy igazán grandiózus ingyenes rendezvénnyel várja a győri és a Győr környéki településekről a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont, hogy együtt ünnepeljék az Élményközpont teljes megújulásá

2024. Szeptember 04. 09:12, szerda | Helyi

Győri tehetség igazolt a Cagliarihoz

A korosztályos válogatott ETO-futballista, Prettenhofer Márton a Serie A-s Cagliari csapatánál folytatja kölcsönben.

2024. Szeptember 04. 08:13, szerda | Helyi

Peter Will az Audi Hungaria új, motorgyártásért felelős igazgatósági tagja

Szeptember 1-jétől Peter Will az AUDI HUNGARIA Zrt. motorgyártásért felelős új igazgatósági tagja.

2024. Szeptember 04. 07:11, szerda | Helyi

Forróság lesz a tantermekben, a szakszervezet rövidített órákat kért, válasz még nincs

Hőségriadóban indul a tanév, a tantermekben gyakran melegebb lehet annál, mint ahol szabad volna dolgozni.