Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2021. November 09. 15:57, kedd | PR

Professzionális hajfesték otthonra? Erre tessék!

Professzionális hajfesték otthonra? Erre tessék!

A havi festetés igen költséges tud lenni, ezért az árak emelkedésével egyre többen fordulnak az otthoni hajfestés felé. Professzionális hajfesték azonban nem vásárolható mindenhol.

Megmutatjuk, mi alapján érdemes választani.

Mindenki vágyik a szép és divatos frizurára, de van úgy, hogy nem tudjuk megengedni a néhány hetenként elvégzett színfrissítést a fodrásznál. A drogériákban kapható dobozos hajfestékek között is vannak jó minőségűek, de ha igazán tartós és minőségi hatást szeretnénk, akkor döntsünk a professzionális hajfesték mellett. Miben más ez és miért tud többet, mint az átlagos hajfesték?

Miben más a professzionális hajfesték?

A professzionális hajfestékekhez 3, 6, 9 vagy 12%-os hidrogén peroxidot kell keverni, hogy előhívja a megfelelő színeket attól függően, hogy mi az alapszíne a hajadnak és ettől mennyire tér el a kívánt szín. Ez a bolti hajfestékek esetében nem, vagy nem mindig kell.

A hidrogén peroxid nem igazán kíméletes a hajadhoz, viszont szükséges ahhoz, hogy pontosan a kívánt színt érd el. A professzionális hajfestékek azonban kompenzálják is ezt a hátrányt. Sok olyan ápoló komponenst tartalmaznak ugyanis, ami a sima bolti hajfestékekben nincs. Ezek lehetnek tápláló olajok vagy éppen mikropigmentek, amik hatékonyabban jutnak be a haj szerkezetébe.

Nem utolsó sorban pedig a professzionális hajfestékek valóban elfedik az ősz hajszálakat. Végtelenül bosszantó, mikor a bolti hajfesték befogja ugyan valamennyire a fehér szálakat, de piros vagy narancs árnyalatot kapnak ezek a kritikus hajszálak ahelyett, hogy eltűnnének. A professzionális hajfestékeknél nincs ilyen probléma.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy az ár tekintetében a professzionális hajfestékek és a bolti dobozok festékek között nincs jelentős különbség. Használatukkal viszont szalon minőségű hatást tudunk elérni, töredékáron.

Mire figyelj a professzionális hajfesték használatánál?

Mivel keverjük a hajfestéket, nagyon fontos, hogy a megfelelő koncentrációjú hidrogén peroxiddal tegyük. Az, hogy milyen koncentrációra van szükség, mindig pontosan szerepel a hajfesték dobozán.

Ősz haj festésénél érdemes a kifejezetten erre a célra készült natúr vagy intenzív natúr színekkel kezdeni a keverést, amit aztán más színnel gazdagítunk. Ez jóval erősebb fedőképességgel rendelkezik, ezért alkalmasabb a fehér szálak eltűntetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 10:08, szombat | PR

A kompresszorok hazai szakértője: BTK Kft.

A kompresszorok, avagy gázsűrítők széles körben alkalmazott készülékek. Bár egyszerű feladatot látnak el, típusaik és alkalmazási lehetőségeik rendkívül sokszínűek.

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.