Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2016. Október 25. 12:18, kedd | Kék hírek
Forrás: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

"Rokonként" vette át a pénzt - keresi a rendőrség

A Pest megyei rendőrök csalás elkövetése miatt folytatott nyomozásban kérik a lakosság segítségét.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat 13000/394/2016. bűnügyi számon csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen tettes 2016. szeptember 7-én 4 óra körüli időben telefonon több alkalommal felhívta a sértettet. A lányának kiadva magát megtévesztette és arra hivatkozott, hogy veszélyben van az élete. Ezt követően a csaló 6 óra 30 perc körül megjelent az idős nő ráckevei lakhelyén és átvett tőle több mint 2 millió forintot.

Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a telefonáló által használt készülőkben lévő SIM kártyát egy ismeretlen férfi 2016. szeptember 7-én 4 óra 42 perckor egy Budapest XIX. kerületi benzinkúton töltötte fel.

A feltöltést végző személyről a benzinkút biztonsági kamerája felvételeket készített. Ennek alapjána Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. szeptember 19-én felhívást tett közzé a rendőrség internetes oldalán.

keresi a rendorseg

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az idős sértettől a pénzt egy ismeretlen nő vette át, aki 30-35 év körüli, 165 centiméter magas, normál testalkatú, világosbarna hajú. Az elkövetéskor világos árnyalatú cipőt, fekete színű baseball sapkát, hosszú, fehér színű nadrágot, valamint fekete színű kapucnis felsőt viselt, amely alatt világos árnyalatú póló volt.

A pénzt átvevő nőről grafika készült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a fényképeken látható férfit, vagy a grafika alapján az ismeretlen nőt felismeri vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/1-236-28-83-astelefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111„Telefontanú” zöld számán vagy a 107, 112központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Címkék: keresik, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.