Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2021. Szeptember 10. 18:16, péntek | PR

Sosem gondolnád, hogy Vin Disel magyar hangja mennyire sokoldalú

Sosem gondolnád, hogy Vin Disel magyar hangja mennyire sokoldalú

A legtöbb filmben Galambos Péter, a Hungarianvoices szinkronügynökség alapítójának hangján szólal meg Vin Disel, de Galamb emellett egy rendkívül sokoldalú művész.

Megszólaltat komédia szereplőt és rajzfilmfigurát egyaránt. De milyen titkot tartogat?

Galambos Péter nevét elsősorban a számtalan tévé és mozifilm végén felsorolt szinkronhang listából ismerjük, de rendkívül sokoldalú munkái vannak. Néhány éve hozta létre a Hungarianvoices nevű mini szinkronügynökséget, ahol a minőség iránt hasonlóan elkötelezett kollégáival, Solecki Jankával és Zámbori Somával dolgoznak azon, hogy etalont teremtsenek a magyar szinkronpiacon.

Ősidők óta a szinkron az élete

Galambos Péter már diákként elkezdett szinkronizálni és a hosszú évtizedek alatt a neve a minőségi szinkron védjegye lett. Ő alapította meg néhány hasonlóan minőségi munkát végző színészkollégájával a Szinkron Alapszervezetet is a Színházi Dolgozók Szakszervezetén belül, ami mostanra 350 tagot számlál, és 18 szinkronstúdió mellett 125 magyar nyelvű tévécsatorna csatlakozott hozzá. Ezzel a Szinkron Alapszervezet a legnagyobb olyan szövetség, ami a szinkron világával foglalkozó számtalan szakma képviselőjének érdekeit védi és részt vesz a szinkron szakma színvonalának garantálásában.

Milyen szereplőkről ismerjük?

Galambos Péter sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyszerre adja a hangját az egyik legkeményebb akcióhősnek, Vin Diselnek, és narrátora az apró gyermekeknek készült Pocoyo című rajzfilmnek. Egyszerre tud kőkemény szívtipró és imádnivaló mesélő lenni.

Vin Disel filmjei mellett legismertebb szinkronszerepei a Jóbarátokból Ross alakja és a Quantum Leap című sorozatból Sam Beckett.

A filmek mellett azonban más csatornákon is megszólal. Több, mint húsz éve ő a Magyar Telekom narrátorhangja, de Galambos Péter a Mozi+ és a Sláger FM állomáshangja is.

Színpadon sosem állt

Nehéz elképzelni, hogy egy ennyire sokoldalú szinkronszínész nem fejezte be a Színművészeti Főiskolát és soha nem is játszott színpadon. Az ő világa a szinkron, azt viszont teljes egészében uralja. Miután a főiskoláról másfél év után eljött, azonnal beszippantotta a szinkron világa és azóta a szinkronizálás és beszédtechnikai minden titkát kitanulta. Talán ez a kulcsa annak, hogy ennyiféle hangot tud megszólaltatni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 21. 11:22, kedd | PR

Hogyan telepítsünk LED panelt?

A LED-es integrált panel olyan világítástechnikai eszköz, amely kis felületen képes megfelelő fényerősséget biztosítani.

2021. Szeptember 10. 17:51, péntek | PR

A külső hővédő rolókkal megspórolod a légkondit

A tetőtéri ablakok egyik legkomolyabb kihívása a nagy szögben beérkező napfény, ami miatt a tetőtér rendkívüli mértékben fel tud melegedni.

2021. Szeptember 10. 17:43, péntek | PR

Nem bízol az öntapadó akasztókban? Ideje átgondolnod!

Megvan az az élmény, mikor a kínainál vettél egy öntapadó akasztót, hogy majd a konyharuha végre kéznél lesz, aztán még annyit sem bírt ki, amíg ráakasztod és már leesett?

2021. Szeptember 09. 17:20, csütörtök | PR

A sportfogadások világa – hogyan fogadj, hogy nyerj?

Sportmérkőzésekre fogadni nem egy újkeletű dolog, régóta kedvelt szórakozásuk az embereknek.