Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2021. Szeptember 10. 18:16, péntek | PR

Sosem gondolnád, hogy Vin Disel magyar hangja mennyire sokoldalú

Sosem gondolnád, hogy Vin Disel magyar hangja mennyire sokoldalú

A legtöbb filmben Galambos Péter, a Hungarianvoices szinkronügynökség alapítójának hangján szólal meg Vin Disel, de Galamb emellett egy rendkívül sokoldalú művész.

Megszólaltat komédia szereplőt és rajzfilmfigurát egyaránt. De milyen titkot tartogat?

Galambos Péter nevét elsősorban a számtalan tévé és mozifilm végén felsorolt szinkronhang listából ismerjük, de rendkívül sokoldalú munkái vannak. Néhány éve hozta létre a Hungarianvoices nevű mini szinkronügynökséget, ahol a minőség iránt hasonlóan elkötelezett kollégáival, Solecki Jankával és Zámbori Somával dolgoznak azon, hogy etalont teremtsenek a magyar szinkronpiacon.

Ősidők óta a szinkron az élete

Galambos Péter már diákként elkezdett szinkronizálni és a hosszú évtizedek alatt a neve a minőségi szinkron védjegye lett. Ő alapította meg néhány hasonlóan minőségi munkát végző színészkollégájával a Szinkron Alapszervezetet is a Színházi Dolgozók Szakszervezetén belül, ami mostanra 350 tagot számlál, és 18 szinkronstúdió mellett 125 magyar nyelvű tévécsatorna csatlakozott hozzá. Ezzel a Szinkron Alapszervezet a legnagyobb olyan szövetség, ami a szinkron világával foglalkozó számtalan szakma képviselőjének érdekeit védi és részt vesz a szinkron szakma színvonalának garantálásában.

Milyen szereplőkről ismerjük?

Galambos Péter sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyszerre adja a hangját az egyik legkeményebb akcióhősnek, Vin Diselnek, és narrátora az apró gyermekeknek készült Pocoyo című rajzfilmnek. Egyszerre tud kőkemény szívtipró és imádnivaló mesélő lenni.

Vin Disel filmjei mellett legismertebb szinkronszerepei a Jóbarátokból Ross alakja és a Quantum Leap című sorozatból Sam Beckett.

A filmek mellett azonban más csatornákon is megszólal. Több, mint húsz éve ő a Magyar Telekom narrátorhangja, de Galambos Péter a Mozi+ és a Sláger FM állomáshangja is.

Színpadon sosem állt

Nehéz elképzelni, hogy egy ennyire sokoldalú szinkronszínész nem fejezte be a Színművészeti Főiskolát és soha nem is játszott színpadon. Az ő világa a szinkron, azt viszont teljes egészében uralja. Miután a főiskoláról másfél év után eljött, azonnal beszippantotta a szinkron világa és azóta a szinkronizálás és beszédtechnikai minden titkát kitanulta. Talán ez a kulcsa annak, hogy ennyiféle hangot tud megszólaltatni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 15:34, hétfő | PR

Újbudán szolgáltat a Jánosik Kft.

Száz objektumban, mintegy 52 ezer négyzetméteren végeznek napi karbantartási feladatokat.

2022. Szeptember 22. 13:19, csütörtök | PR

K&H: mennyibe kerül a mozi? Mi lesz a zsebpénzzel? a gyerekek élete is drágább lett

Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg.

2022. Szeptember 22. 08:08, csütörtök | PR

Kerülje el a vadgázolást az első hazánkban is elérhető okos vadriasztóval

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó

2022. Szeptember 16. 08:15, péntek | PR

Mit tud a Barum Polaris 5?

A Barum Polaris 5 neve nem ismeretlen a téli gumit kereső autósok körében. Sokan érdeklődnek olyan abroncsok iránt, melyek megbízhatóan és időtálló minőségben teljesítenek.