Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2013. Augusztus 16. 09:41, péntek | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Szökésben a lövöldöző

Szökésben a lövöldöző

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a helyszínen azonosították a Budapest XI., Móricz Zsigmond körtéren három lövést leadó férfit.

Az MTI úgy tudja, hogy az elkövető otthagyta személyes tárgyait, ezek alapján sikerült azonosítani S. Ábelt, akit májusban első fokon két és fél év börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék egyebek mellett emberölés előkészületének bűntette miatt.

A férfi a vád szerint a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen több diáktársának megölésére készült 2006 és 2010 között. A TV2 szintén úgy tudja, hogy S. Ábel lövöldözött, de a férfi ügyvédje azt mondta a csatornának, hogy őt hivatalosan még nem értesítették, és nem hiszi, hogy ügyfele lehet az elkövető.

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogatóparancsot adott ki Somogyi Ábel János 26 éves budapesti lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Somogyi Ábel János 2013. augusztus 15-én 22 óra 45 perc körüli időben egy Budapest XI, Móricz Zsigmond körtéren található vendéglátó helyen eddig tisztázatlan okból - feltehetően fegyverrel – három lövést adott le a légtér és a mennyezet irányába. Személyi sérülés nem történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a fényképen látható, jelenleg szökésben lévő Somogyi Ábel Jánost felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-30-444-6218 éjjel-nappal hívható telefonszámot, vagy az ismert 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, ne próbálja meg feltartóztatni vagy elfogni, hívja a fenti telefonszámok valamelyikét!

Címkék: Somogyi Ábel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 08. 07:08, csütörtök | Helyi

Tart még a fürdőszezon, de a medencét már kidobták

Hegyekben áll a szemét a szelektív gyűjtő mellett Jancsifaluban hulladékudvarba vagy kukába való hulladékkal. Már kerti medencék is itt végzik.

2024. Augusztus 07. 09:12, szerda | Helyi

Nincs sportorvosi: tizenkét csapat ki sem állt a Keglovich Kupában

Rendkívül népszerű a megyei csapatok körében a Keglovich Kupa, nyáron úgy tűnik, mégis nehézkes a kezdés.

2024. Augusztus 07. 08:11, szerda | Helyi

Felavatták Klapka György emléktábláját

Felavatták Klapka György emléktábláját a győri Király utcában.

2024. Augusztus 07. 07:11, szerda | Helyi

Végső búcsú Pálfalvi A. Jánostól

Csütörtökön vesznek végső búcsút Pálfalvi A. Jánostól az ismert zenésztől, zeneszerzőtől és zenetanártól, aki türelemmel viselt betegségben elhunyt.