Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2010. Október 06. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Térítésmentes gépjármű műszaki állapotfelmérés három helyszínen

Térítésmentes gépjármű műszaki állapotfelmérés három helyszínen

A megváltozott közlekedési környezet váratlan helyzet elé állíthatja a járművezetőket, éppen ezért időben fel kell készülni arra, hogy egyik pillanatról a másikra olyan időjárási és útviszonyokkal találkozhatunk, amelyek a nyári v

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

 Őszi időszakban hidakon, felüljárókon és erdősávval védett útszakaszokon fokozottabban számolni kell az úttest csúszóságával. A száraz útszakaszról a vizes szakaszra való ráfutás ismertető jelei lehetnek az úttest felületének színváltozása, illetve a kerekek gördülése által okozott hanghatás növekedése.
 Alaposan vizsgáltassa át járművének műszaki állapotát.
 A nyári gumiköpenyek tapadási tulajdonságai hideg időjárási viszonyok között jelentős mértékben csökkennek.
 Ne használjon 4 mm-nél kisebb mintázat mélységű gumiabroncsot!
 Fordítson különös figyelmet a gumiabroncsok levegőnyomására.
 A légzsák nem helyettesíti a biztonsági övet! A légzsákot az üléshez biztonsági övvel rögzített emberekre tervezték. Ütközés esetén a tehetetlenségi erő miatt előre csapódó testet az ellenkező irányból nagy erővel berobbanó légzsák nem védi meg, sőt további sérüléseket okozhat.
 Esőben a járművezető által belátott távolság csökken. A levegő kevésbé átlátható a páratartalom miatt. A járművek körvonalai elmosódnak, a valóságosnál távolibbnak látszanak. A közlekedő járművek távolságát sokan túl-, sebességét viszont alulbecsülik.
 Egyes utakon számítani kell arra, hogy az esővel együtt megjelenhetnek állati erővel vont járművek, mezőgazdasági gépek. Az említett járművek által felhordott sár csúszóssá teheti az utakat!
 Semmit ne csináljunk hirtelen! Haladásunk során a autó stabilitása jeges útszakaszra való ráfutáskor váratlanul megváltozik. Ebben az esetben minden hirtelen mozdulat a kormányon, féken, gázon tragédiához vezethet. Gázlevétellel és motorfékkel csökkentsük a sebességet!

Az őszi-téli átállásban, így a gépjárművek műszaki állapotának felmérésében Bizottságunk is tevékenyen szeretne részt venni és segítséget nyújtani oly módon, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság Győr-Moson-Sopron Megyei Képviseletének szakembereivel karöltve felvállalja Önök helyett a gépjárművük eseti műszaki állapotfelmérését.


Az átvizsgálások időpontjai és helyszínei:

• 2010. október 09.-én( szombat ) 09.00 és 12.00 óra között Nemzeti Közlekedési Hatóság telephelye, Győr, Tatai út 3. szám,
• 2010. október 09.-én( szombat ) 09.00 és 13.00 óra között Csorna, Széchenyi tér ( piactér ) - NKH mobil vizsgabázis -,
• 2010. október 16.-án( szombat ) 09.00 és 13.00 óra között Mosonmagyaróvár, Erkel u. Művelődési ház parkoló - NKH mobil vizsgabázis -.

Az ingyenes átvizsgálásra azon természetes személyek és azok családtagjai jelentkezhetnek, akik gépjárművének az össztömege nem haladja meg a 3,5 tonnát.
A térítésmentes rendezvényre várunk mindenkit, akinek fontos mind saját, mind más közlekedő társának testi épsége, illetve járművének műszaki állapota.

Balesetmentes közlekedést kíván a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési
Balesetmegelőzési Bizottság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.

2024. Szeptember 06. 08:14, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Győrplusz élén

A napok óta hallott pletykát maga a polgármester erősítette meg a Polgármesteri Vizit című rádiós műsorában.

2024. Szeptember 06. 07:14, péntek | Helyi

Szombaton, a rally miatt változik a piac

Rendezvény miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne szeptember 7-én, jelezte előre a Győrszol.

2024. Szeptember 05. 09:14, csütörtök | Helyi

A Dortmund sztárja Gyirmóton edz

Karem Adeyemi, a Borussia Dortmund csatára a német U21-es válogatottal Gyirmóton készül a szerdai Izrael elleni mérkőzésre. Tegnap sokan kérték közös fotóra a gyirmóti utánpótlásból.