Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2010. Augusztus 03. 18:00, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Vásáry André és a Duna Művészegyüttes műsora színesíti a győri barokk varázst

Vásáry André és a Duna Művészegyüttes műsora színesíti a győri barokk varázst

A barokk varázsát korabeli esküvői ceremóniával idézik fel augusztus második hétvégéjén Győrött; az augusztus 13-án kezdődő háromnapos eseménysorozaton emellett

Csokonai Karnyóné és a két szeleburdiak című vígjátékát a budapesti Térszínház, a parasztbarokk izgalmas világát felelevenítő táncjátékot a Duna Művészegyüttes előadásában láthatják az érdeklődők. A Barocco rustico - A négy évszak című produkciót Vivaldi ismert kompozíciója ihlette, amely az előadásban összefonódik a barokk hatására formálódó erdélyi népzenével.
A barokk esküvőre, a programsorozat fénypontjára szombaton kerül sor. Barokk öltözékben megjelenő menyasszonyt és vőlegényt ad majd össze évszázados tradíciók szerint a városi elöljáró - mondta az ötletgazda-rendező Keglovich Ferencné a sajtótájékoztatón.

Az esküvő előestéjén a vőlegény a menyasszonyt szerenáddal köszönti. Másnap 150 tagú, barokk ruhás násznép kíséri hintójukat a belvároson át az esküvő helyszínére, a Víziszínpadra. Ott kérnek áldást szüleiktől, majd örök hűséget esküsznek egymásnak a főúri pompát idéző környezetben.

Az idei ceremóniára kétszázötvenen jelentkeztek az ország minden részéből, volt köztük olyan is, aki a 25. házassági évfordulóját ünnepelte volna meg házastársával barokk külsőségek közepette. A kiválasztott móri fiatalok huszonévesek, a menyasszony Nagy Nóra Győrött jár főiskolára, vőlegénye Nagy Károly cukrász.

A barokk hagyományokat ápoló Győr immár 18. alkalommal rendezi meg a barokk esküvőt. A programok zömét szabadtéren tartják, az események döntő többsége ingyenes. Az önkormányzat 6,4 millió forinttal támogatta a rendezvényt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 17:44, szerda | Helyi

A győri ősz egyik csúcsrendezvénye az ETO Park Szolgáltató & Élményközpontban

2024. szeptember 20-án egy igazán grandiózus ingyenes rendezvénnyel várja a győri és a Győr környéki településekről a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont, hogy együtt ünnepeljék az Élményközpont teljes megújulásá

2024. Szeptember 04. 09:12, szerda | Helyi

Győri tehetség igazolt a Cagliarihoz

A korosztályos válogatott ETO-futballista, Prettenhofer Márton a Serie A-s Cagliari csapatánál folytatja kölcsönben.

2024. Szeptember 04. 08:13, szerda | Helyi

Peter Will az Audi Hungaria új, motorgyártásért felelős igazgatósági tagja

Szeptember 1-jétől Peter Will az AUDI HUNGARIA Zrt. motorgyártásért felelős új igazgatósági tagja.

2024. Szeptember 04. 07:11, szerda | Helyi

Forróság lesz a tantermekben, a szakszervezet rövidített órákat kért, válasz még nincs

Hőségriadóban indul a tanév, a tantermekben gyakran melegebb lehet annál, mint ahol szabad volna dolgozni.