Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2013. Szeptember 23. 13:25, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Veszélyes gyermekruhákat talált a fogyasztóvédelmi hatóság

Veszélyes gyermekruhákat talált a fogyasztóvédelmi hatóság

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálata során 32 különböző gyerekruha közül 31-ről derült ki, hogy az azokról leváló díszítések fulladást is okozhatnak a csecsemőknél és a kisgyermekeknél.

A kisgyermekek a ruhájukra rávarrt vagy ragasztott díszítéseket leszedhetik, szájukba vehetik és ezek az apró elemek a légutakba kerülve fulladásveszélyt jelenthetnek. Az NFH közleménye szerint ezért vizsgálták ezeket a termékeket az idén március és június között.

A laboratóriumi vizsgálat során megállapították, hogy a 31 különböző típusú ruhánál az apró díszítések, például strasszok, gyöngyök, szegecsek az anyag felületéről igen kis erő hatására leváltak, vagyis egy kivételével valamennyi gyermekruha a fulladásveszély súlyos kockázatát jelentheti a kisgyermekeknél. Négy termékről emellett még az is kiderült, hogy az összehúzó zsinórok és végződések miatt balesetveszélyesek.A hatóság elrendelte a nem biztonságos ruházati termékek forgalomból történő kivonását és visszahívását - közölte az NFH.

Vámriasztás alapján egy további tétel, összesen 198 darab fulladásveszélyes gyermekruha vámkezelését tiltotta meg a fogyasztóvédelmi hatóság.A NFH kiemelt feladatának tekinti, hogy a gyermekek számára forgalmazott termékek biztonságosak legyenek, ezért továbbra is szükségesnek tartja a következő években a rendszeres, átfogó ellenőrzéseket, a termékbiztonsági vizsgálatokat, a veszélyes termékek forgalomból való kiszűrését - áll a közleményben.

Címkék: gyermekruha

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 07. 09:12, szerda | Helyi

Nincs sportorvosi: tizenkét csapat ki sem állt a Keglovich Kupában

Rendkívül népszerű a megyei csapatok körében a Keglovich Kupa, nyáron úgy tűnik, mégis nehézkes a kezdés.

2024. Augusztus 07. 08:11, szerda | Helyi

Felavatták Klapka György emléktábláját

Felavatták Klapka György emléktábláját a győri Király utcában.

2024. Augusztus 07. 07:11, szerda | Helyi

Végső búcsú Pálfalvi A. Jánostól

Csütörtökön vesznek végső búcsút Pálfalvi A. Jánostól az ismert zenésztől, zeneszerzőtől és zenetanártól, aki türelemmel viselt betegségben elhunyt.

2024. Augusztus 06. 09:12, kedd | Helyi

„Te életet mentesz, mi élményt adunk!”

Ezzel a felhívással véradásra buzdít a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezete. Véradásoddal az életmentés mellett, akár nyerhetsz is!