Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Blog | Lehetsz Te is konyhatündér!

2013. Március 18. 11:29, hétfő

BEMUTATKOZÁS

BEMUTATKOZÁS

A héttől elindul az oldalon a legújabb rovatunk mely a „Lehetsz te is konyhatündér!” névre hallgat. A blog célja nem csak az, hogy recepteket juttassunk el olvasóinkhoz. Meg szeretnénk benneteket ajándékozni az alkotás örömével.

„Főzni bárki tud” hangzott el a mondat a számomra legkedvesebb, Lecsó című animációs filmből. Gusteau séfnek igaza van: nem kell, hogy az ember szuperképességekkel rendelkezzen, ahhoz, hogy a konyhában meg tudjon csinálni egy főételt, hiszen mindez tanulható. Nem tehetség kell, hanem egy kis bátorság, hogy megpróbáld. A főzés művészet, móka, program és össze hozza a családot illetve barátokat. Ne csak azért főzz, mert muszáj, hanem mert örömmel tölt el akár egy egyszerű rántotta elkészítése is. Próbáljuk meg élvezni az apró dolgokat is az életben. Egy nehéz nap után, mikor semmi sem úgy alakult, ahogyan azt elterveztem, egy dologban mindig biztos vagyok: ha egy bögrébe belerakok 2evőkanál lisztet és kakaóport, valamint ugyanennyi cukrot majd felöntöm 3evőkanál olajjal illetve tejjel, azután berakom a mikróba 1,5 percre, készen is van a rapid-csokis-brownie, melynek elfogyasztása közben ki tudom zárni a külvilágot és átadhatom magamat az élvezeteknek.

Egy kis személyes..

Mindig is csodálattal figyeltem, ahogyan édesanyám és nagymamám a konyhában sündörögtek és nem csak vasárnaponként. Minden nap meleg étellel és óriási szeretettel vártak minket haza. Mikor óvodás voltam, sokszor lekucorodtam a székre takaróval a kezemben, párnával a hónom alatt és néztem ahogyan édesanyám meghódítja a konyha világát. Épp olyan szórakoztató látvány volt, mint egy üstdobos a zenekarban. A sütőajtó villámgyorsan nyílik és csukódik. A tekintet nem képes követni a kanalat, ahogyan elmerül a raguban, majd kóstolásra a szájához emelkedik olyan pontosan, ahogyan a kettős dobütés szólal meg. Élvezet volt nézni, hogy minden egyes mozzanatában ott volt a szeretet. Már korán sikerült magamba szívni a sütés-főzés csínját-bínját, 10 évesen már én dagasztottam a vasárnapi nokedlihez a tésztát és a mai napig próbálok mindig valami újat alkotni, mert felbecsülhetetlen az az érzés, mikor látom a barátaim és a családom arcán, hogy mennyire elégedettek az általam tálalt étellel.

A tudatosság!

Rengeteg fórumon lehet hallani a mozgás fontosságáról és arról, hogy mennyit számít az, ha az ember helyesen táplálkozik. „Mondd meg, mit eszel, s megmondom, ki vagy.” (Anthelme Brillat-Savarin) Szinte már a köztudatba égett a híres „6 óra után ne egyél” mondás, de véleményem szerint az embereknek inkább a minőségre kellene oda figyelnie és nemcsak a mennyiségre. Nagyon fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk. Ha folyamatosan követed a blogot, a hagyományosan elkészítendő ételek mellett, pár olyan recepttel is találkozhatsz, melyek ugyan megőrzik hagyományos mivoltukat, viszont egészségesebb alapanyagok hozzáadásával hasonló, ha nem finomabb íz élményt nyújtanak. Nem kell lemondanod a gasztronómiai élvezetekről, tudatos táplálkozással sokat tehetsz magadért, az egészségedért, a családodért.

Miről szól még a blog?

Az oldalon mindenki megtalálhatja a saját ízléséhez legközelebb álló ételeket. Levesek, főételek, desszertek, minden ami szem- szájnak ingere. Lesznek rendszeres rovataink:

Pénztárca barát ételek: Mindannyian tisztában vagyunk a jelenlegi gazdasági helyzettel, viszont ez nem mehet étkezéseink rovására. Ebben a blokkban olyan receptekkel találkozhattok, melyek igencsak kedvező hatással vannak a pénztárcánkra nézve. Bebizonyítom, hogy 1000-2000 ft.-ból is össze lehet hozni egy kiadós főételt.
Vegetáriánus ételek: A vegetáriánusokról se feledkezünk meg, szinte minden ételnek megvan a hús nélküli párja.
Fitness / Diéta: Akik éppen fogyókúráznak, segítségükre lehet egy heti menüsor, melyet diétájuk alatt tudnak hasznosítani. Nemcsak elérni kell az adott testsúlyt, azt meg is kell tartani, nos ezzel kapcsolatban is tudunk tippeket adni.
Ételtörténet: Sokan ismerik a cigánypecsenyét, de annál kevesebben tudják, hogy miért is cigánypecsene a cigánypecsenye. Ki ne szeretné a császármorzsát? De vajon hányan tudjuk, hogy honnan ered a neve? Ha rendszeresen követed a blogot, ezekre és hasonló kérdésekre is választ adunk.
• A többi legyen meglepetés :)

Reméljük a blog olvasásával eltöltött percek után, Te is hasznosnak találod az olvasottakat a konyhában.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Május 06. 10:19, hétfő | Lehetsz Te is konyhatündér!

Sütés-főzés kókuszzsírral

Itthon a kókusz sokáig csak reszelék formájában volt a háztartások aktív része, azonban az utóbbi években számos termék került be a köztudatba, melyek alakítják, változtathatják ételkészítési szokásainkat.

2013. Április 22. 15:02, hétfő | Lehetsz Te is konyhatündér!

Tévhitek a fogyásról

Aki diétába kezd, az hajlamos mindent elhinni. Íme a 7 leggyakoribb tévhit a fogyókúrákról. Ne hagyd, hogy félrevezessenek!

2013. Április 19. 15:57, péntek | Lehetsz Te is konyhatündér!

Indítsd be a fogyást! Anyagcsere-pörgető diéta

Vágj bele most és szabadulj meg a zsírpárnáktól.Igénybe vett gyomrodnak nem árt ilyenkor egy kis pihenő.Az ünnepekkor fogyasztott nehéz ételek után tarts egy rövid diétát, hogy minden visszaállhasson a régi kerékvágásba.