Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | lélekbúvár

2012. Június 27. 23:29, szerda

kértem, és kaptam

kértem, és kaptam

"Kértem Erőt... és kaptam nehézségeket, amelyek erőssé tesznek. Kértem Bölcsességet... és kaptam problémákat, hogy megoldjam őket. Kértem Jómódot... és kaptam agyat és izmot, hogy dolgozzak. Kértem bátorságot... és kaptam akadályok

Mindig is problémám volt azzal, hogy valamibe belekezdtem nagy lelkesedéssel, de a kezdeti löket hamar alábbhagyott a nehézségek, gátak láttán meghátráltam. Újra és újra előfordult ez velem. Azt kívántam bárcsak több kitartás lenne bennem és bár ne adnám fel a dolgokat olyan hamar.

És erre az élet erre azt mondta hogy jó. Kapsz újabb lehetőségeket. És amint megoldottad az egyik feladatot jöhet a következő. Kicsiben kezdtem és hamarosan legmerészebb és legnagyobb álmaim kapujában állok. És csak egy dolgom van. Nem futamodhatok meg, nem hátrálhatok a nehézségek, problémák kihívások elől, mert visszaesem oda ahonnan kezdtem vagy még lejjebb. Nem nézhetek vissza. Csakis előre. Megtanultam kitartani még akkor is mikor minden porcikám tiltakozik,mert olyan könnyű lenne csak úgy feladni, még akkor is mikor nem látom mi vár rám a „Sötét Éjszakában”, melyik fa mögül ugrik ki elém egy félelmetes szörny akinek a legnagyobb fegyverei a félelem a bizonytalanság és a kétségbeesés valamint a kísértés arra hogy visszafordulj.

Hirtelen ha arra gondolok ki ültette el bennem annak a magját hogy mikor a legnehezebb mikor alig kapok levegőt akkor kell a legkeményebben küzdeni és továbbmenni gimnazista tesitanárom szavai csengenek vissza a fülembe.
„Amikor úgy érzed minden tagod fáj, minden levegővételért harcolnod kell, és mindjárt összeesel, akkor kell hogy összeszedd magad és továbbfuss, onnantól ér egyáltalán valamit az egész.”

A legtöbb embernek egyik fő feladata hogy megtanuljon küzdeni és kitartani az életben, és ha megszerezted ezt a küzdőszellemet a sors majd megajándékoz kisebb nagyobb álommorzsáiddal átszakíthatod életed vágyainak célszalagját. Madách Imre mondatával zárnám ezt az újabb lelkifröccsöt.

„Mondottam ember küzdj és bízva bízzál.”

Fotó: Nagy Péter

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Október 11. 17:18, csütörtök | lélekbúvár

Kirándulás apu fejében...

Problémáink mindig lesznek. Ugyanakkor különös, hogy ez az egyik kulcsa a boldogságnak. Vagy elfogadjuk ezt és a problémákkal megküzdünk, az örömökért pedig duplán hálásak leszünk, vagy harcolunk ellene és megkeserítünk minden egyes

2012. Szeptember 20. 20:35, csütörtök | lélekbúvár

Lunáris prizma változtass át engem!

.... és a világ újra és újra megmenekült. Hála... ...nem nem a pindúr pandúroknak.. hanem nekünk.

2012. Szeptember 16. 10:37, vasárnap | lélekbúvár

Segítsünk egy anyának

Tremmelné Kiss Ildikó egy 49 éves anya. Két gyermekével él együtt, Attilával és Ildikével. Ildike halmozottan sérült 32 éves lány, akinek a születése után egy évvel később vették észre az orvosok, hogy baj van.