Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Blog | lélekbúvár

2012. Szeptember 06. 14:13, csütörtök

Mi az a belső hajtóerő?

Mi az a belső hajtóerő?

Biztosan volt neked is olyan kis játékkütyüd gyerek korodban amit imádtál. Valami búcsúban nyert olcsó bóvli, de neked mégis a kedvenced volt. Elemmel működött. Lapos, széles hosszúkás, ceruza, akkumulátor, mindegy. Kellett neki „löke

Biztosan volt neked is olyan kis játékkütyüd gyerek korodban amit imádtál. Valami búcsúban nyert olcsó bóvli, de neked mégis a kedvenced volt. Elemmel működött. Lapos, széles hosszúkás, ceruza, akkumulátor, mindegy. Kellett neki „löket” amitől ugatott, fütyült, táncolt, csiripelt, villogott. Rendszerint az ilyen kütyük egy idő után lemerültek és ilyenkor elemet kellett cserélni, hogy újra működjön a kis szerkezet.


Mi emberek is hasonlóképpen működünk. Kell egy belső hajtóerő, MOTIVÁCIÓ ami hajt előre minket az életben. Ami visz előre, ami miatt tudod, hogy reggel fel kell kelni és tenni a dolgod. Néha van, hogy ez az akksi lemerül. Mikor úgy érzed nincs értelme annak, amit csinálsz annak amiiért harcolsz. Nem tesz boldoggá a jelen és a jövőbeli kilátások sem túl ígéretesek. Ilyenkor egyszerűen elemet kell cserélni. Újra kell tölteni az akksit jövőbeli célokkal, reményekkel, álmokkal.
És haladhatunk tovább egy új izgalmas úton…
És téged mi hajt?

Fotó: Nagy Péter

Péter képeit megtekintheted a facebookon is : Streetphoto Győr

Írta: Horváth Lilla

Ha szeretnél tanácsot kérni kérlek fordulj a lelekbuvar.infogyor@gmail.com e-mail

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Október 11. 17:18, csütörtök | lélekbúvár

Kirándulás apu fejében...

Problémáink mindig lesznek. Ugyanakkor különös, hogy ez az egyik kulcsa a boldogságnak. Vagy elfogadjuk ezt és a problémákkal megküzdünk, az örömökért pedig duplán hálásak leszünk, vagy harcolunk ellene és megkeserítünk minden egyes

2012. Szeptember 20. 20:35, csütörtök | lélekbúvár

Lunáris prizma változtass át engem!

.... és a világ újra és újra megmenekült. Hála... ...nem nem a pindúr pandúroknak.. hanem nekünk.

2012. Szeptember 16. 10:37, vasárnap | lélekbúvár

Segítsünk egy anyának

Tremmelné Kiss Ildikó egy 49 éves anya. Két gyermekével él együtt, Attilával és Ildikével. Ildike halmozottan sérült 32 éves lány, akinek a születése után egy évvel később vették észre az orvosok, hogy baj van.