Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | lélekbúvár

2012. Július 02. 14:37, hétfő

Micimackó és a méhek esete

Micimackó és a méhek esete

Éreztétek már olyan esetlen kis maflának magatokat, mint Micimackó akinek állandóan beleszorul a feje a csuporba és mézvadászat közben a kaptárat birizgálva mindig összetűzésbe keveredik a méhecskékkel? De mégis hány millióan imádjá

Éreztétek már olyan esetlen kis maflának magatokat, mint Micimackó akinek állandóan beleszorul a feje a csuporba és mézvadászat közben a kaptárat birizgálva mindig összetűzésbe keveredik a méhecskékkel? De mégis hány millióan imádják Milne mackóját!

Szerintetek van olyan ember a világon, aki még soha semmiben nem hibázott? Valószínűleg nincsen. Én ezzel vígasztalom magam mikor valamit elrontok. Mindannyian ejtünk hibákat nap mint nap, kisebbeket, nagyobbakat, egy kávéfolt a fehér blúzon, egy elrontott számla, egy rossz szó édesanyánkhoz, egy reggeli késés vagy egy eltörött pohár.

De mennyi a megengedett? Mi az ami már nem bocsátható meg és vajon mit tudok jóvá tenni? Tanultam- e belőle, vagy legközelebb is elkövetem ugyanazt a ballépést és beleesem egy újabb mély verembe?

Egyesek, (köztük én is) szétszórtabbak és ügyetlenebbek az átlagnál. Hiába figyelünk oda, hogy ne sodorjunk mindent magunkkal, néha mégiscsak sikerül. Hiába próbáljuk a maximumot nyújtani, véletlenül mégiscsak kimarad egy fontos dolog. Azonban mint minden mást ezt is meg lehet változtatni. Kiküszöbölni a hibákat, fejleszteni a koncentrációt és elhagyni az ügyetlenkedést. És ez minden téren tanulható.

A kicsorbítások sora; folttisztító, sztornó, bocsánatkérés, és felsöprés után szerezzünk be egy pohártetőt a kávéra, több figyelmet, egy jól működő vekkert, egy új poharat. És indulhat is egy újabb csodálatos kihívásokkal teli nap!

Ne tartsunk a méhek fullánkjaitól; Micimackó is újra és újra megpróbál mézet gyűjteni és végül sosem marad éhes.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Október 11. 17:18, csütörtök | lélekbúvár

Kirándulás apu fejében...

Problémáink mindig lesznek. Ugyanakkor különös, hogy ez az egyik kulcsa a boldogságnak. Vagy elfogadjuk ezt és a problémákkal megküzdünk, az örömökért pedig duplán hálásak leszünk, vagy harcolunk ellene és megkeserítünk minden egyes

2012. Szeptember 20. 20:35, csütörtök | lélekbúvár

Lunáris prizma változtass át engem!

.... és a világ újra és újra megmenekült. Hála... ...nem nem a pindúr pandúroknak.. hanem nekünk.

2012. Szeptember 16. 10:37, vasárnap | lélekbúvár

Segítsünk egy anyának

Tremmelné Kiss Ildikó egy 49 éves anya. Két gyermekével él együtt, Attilával és Ildikével. Ildike halmozottan sérült 32 éves lány, akinek a születése után egy évvel később vették észre az orvosok, hogy baj van.