Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Blog | lélekbúvár

2012. Július 18. 08:40, szerda

pénz. fűszer vagy méreg?

pénz. fűszer vagy méreg?

Tenger a pénz, melyben elsüllyed
Sok hajó: elv, jellem, becsület.

Petőfi Sándor

Vajon mi ér többet a pénz vagy a szabadidő? Lemondok egy doboz cigarettáért hogy legyen egy órával több szabadidőm? És ha megkapom azt a szabadidőt, fel tudom úgy használni, hogy az segítse emberi fejlődésemet? Értékessé tudom tenni? Fel tudok állni a tévé elől, hogy elmenjek a barátokkal biciklizni? Hogy olvassak? Hogy elgondolkodjak azon, hasznára vagyok e másoknak, az embereknek a világnak?

Ugye mindannyian hallottuk már a kifogást: „ Nincs rá időm” . Talán mi magunk is használjuk nap mint nap. Manapság nincs időnk semmire, igaz valóban sok dolgot kell belesűríteni egy napba,de sokszor azt a kis szabadidőt sem tudjuk megbecsülni és kihasználni ,ami a sűrű hétköznapokban megadatik. Egyre több fiatal ismerősömtől hallom, hogy nem tud mit kezdeni a szabadidejével, így inkább bevállal túlórákat, mert addig is hasznosan tölti el az idejét, pénzt keres.

Manapság a fiataloknak nemcsak azt kéne megtanulniuk hogy mivel és hogyan keressenek pénzt, azt is tudnunk kell mennyi az az elég, és ami van azt, hogyan osszuk be. Nemcsak megkeresni ,de elkölteni is okosan kell. És nem kell egyikünknek sem több pénz mint amennyi pont elég. Így helyre tudjuk billenteni életünk mérlegét, és a pénz is inkább funkciónál így sóként amely hozzátesz életünk fűszeréhez, mint méregként ami beszivárog emberi kapcsolatainkba, és megfojtja a szerelmet, eltörli a szeretetet. Ne hagyjuk hogy az irigység és pénzhajhász énünk kezébe kerüljön az irányítás. Fogjuk meg mi a kormányt és irány biciklizni!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Október 11. 17:18, csütörtök | lélekbúvár

Kirándulás apu fejében...

Problémáink mindig lesznek. Ugyanakkor különös, hogy ez az egyik kulcsa a boldogságnak. Vagy elfogadjuk ezt és a problémákkal megküzdünk, az örömökért pedig duplán hálásak leszünk, vagy harcolunk ellene és megkeserítünk minden egyes

2012. Szeptember 20. 20:35, csütörtök | lélekbúvár

Lunáris prizma változtass át engem!

.... és a világ újra és újra megmenekült. Hála... ...nem nem a pindúr pandúroknak.. hanem nekünk.

2012. Szeptember 16. 10:37, vasárnap | lélekbúvár

Segítsünk egy anyának

Tremmelné Kiss Ildikó egy 49 éves anya. Két gyermekével él együtt, Attilával és Ildikével. Ildike halmozottan sérült 32 éves lány, akinek a születése után egy évvel később vették észre az orvosok, hogy baj van.