Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | lélekbúvár

2012. Június 17. 22:52, vasárnap

spirituális labirintus

spirituális labirintus

Manapság egyre nehezebb eligazodni abban a spirituális labirintusban, amelyet hozzáértők és laikusok együttes véleményei hoztak létre, és bővítenek napról napra.Ahogy nem tudjuk hogy a fogyókúradömpingből melyiket válasszuk, úgy azt is

Az emberek nagy része nem kérdőjelezi meg a különböző tanácsokat, valaki vagy rendületlenül elhisz bármit amit hall és életét is aképpen alakítja amit mások mondanak neki, igyekszik lemásolni más sikeresnek hitt emberek életvitelét, és tanácsokra szomjazva várja hogy megmondják neki mit csináljon, vagy vannak azok akik nem hisznek senkinek és semminek és nem érdekli őket mások véleménye, saját makacs fejük után mennek, és bár tudják hogy nem mindig cselekednek helyesen, nem hallgatnak meg semmilyen rájuk vonatkozó jó tanácsot vagy véleményt.

Szerintem itt is érvényes az az iskolában hallott tanári megrovás amit dolgozatírás közben sokszor hallottunk, - Ne a szomszédról másolj, különben is honnan tudod hogy ő jót ír?
Ugyanakkor legtöbbünk, ha teljesen tanácstalanul ültünk a papír felett, és fogalmunk sem volt a jó válaszokról, némi reményt nyújtottak a szomszéd válaszai, így lemásoltuk őket. Aztán ha nem buktunk le puskázás közben legalább meg volt az esélyünk a jó jegyre, bár érdemtelenül kaptuk azt meg.

Mindenesetre, az biztos hogy vannak, akik rászorulnak arra hogy vezessék őket, valaki irányt mutasson nekik, és reményt adjon, biztasson. De mindannyiuknak saját maguknak is lépést kell tennünk azért hogy megkapjuk a " jó jegyet" . Kockáztatnunk kell. Éppen ezért nagy a felelősségünk, hogy miket firkálunk és tanácsolunk , hiszen ezen a láthatatlan csatornáról is sokan várnak jó válaszokat.

Nem gondolom hogy az én laikus bejegyzéseim feltétlenül mindenkire igazak és utat mutathatnának, mindazonáltal a legjobb tanács amit az élet amatőr tanulójaként adhatok,: tudatosan élj és figyelj arra is ami láthatatlan. Nem csupán az a valóság amit szemeinkkel láthatunk. Találd meg a belső hangot és figyelj oda az ő tanácsaira. Hiszen mindannyiunkban ott lobog az isteni szikra, amely megsúgja a helyeset, ha odafigyelünk rá.És máris nincs szükségünk nagy varázslókra, jósokra, és filozófusokra. Mi lehetünk életünk legnagyobb és legjobb tanítója.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Október 11. 17:18, csütörtök | lélekbúvár

Kirándulás apu fejében...

Problémáink mindig lesznek. Ugyanakkor különös, hogy ez az egyik kulcsa a boldogságnak. Vagy elfogadjuk ezt és a problémákkal megküzdünk, az örömökért pedig duplán hálásak leszünk, vagy harcolunk ellene és megkeserítünk minden egyes

2012. Szeptember 20. 20:35, csütörtök | lélekbúvár

Lunáris prizma változtass át engem!

.... és a világ újra és újra megmenekült. Hála... ...nem nem a pindúr pandúroknak.. hanem nekünk.

2012. Szeptember 16. 10:37, vasárnap | lélekbúvár

Segítsünk egy anyának

Tremmelné Kiss Ildikó egy 49 éves anya. Két gyermekével él együtt, Attilával és Ildikével. Ildike halmozottan sérült 32 éves lány, akinek a születése után egy évvel később vették észre az orvosok, hogy baj van.