Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2011. December 24. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Sok kisbaba a kórházban karácsonyozik

Sok kisbaba a kórházban karácsonyozik

Jó zene, forralt bor, pogácsa és zsíros kenyér! A Széchenyi téren felállított jótékonysági faházban nemes cél érdekében jöttek össze orvosok, ápolók, apukák, anyukák.

Az Egészséges Újszülöttekért Alapítványt támogatták ismerősök és ismeretlenek azzal, hogy megvásárolták a finom italokat, ételeket.

Hatos Balázs, egy koraszülött gyermek apukája, az alapítvány tagja nagyon sokat tesz a jó ügyért. Azt mondta, „bízunk az orvosok tapasztalatában, a nővérek kedvességében és hozzáértésében, az emberek jóindulatában”. Hozzátette, nagyon jó emberek hozták létre és működtetik az alapítványt, ami 2002-ben alakult.

A koraszülés bárhol előfordulhat, és a születések 7-15%-át teszi ki. Az esetek felében sajnos maga az orvos sem tudja a kiváltó okot, a tudomány fejlődésével viszont egyre több lehetőség nyílik a baba gyógyítására, utógondozására.

Amikor egy gyermek korábban jön a világra, gyakran hónapokig tartózkodik a koraszülött osztályon és a nap 24 órájában odafigyelést igényel. Az orvosok mellett a nővérek szerepe is rendkívül fontos, akik már- már családtagként szeretik a piciket.

Bizony most is tele van a koraszülött osztály, itt nincs leállás. Sok kisbaba tölti itt a karácsonyi ünnepet, a szilvesztert. A szülők pedig bíznak abban, hogy minél hamarabb otthon lehetnek egészséges gyermekükkel.

Aki segíteni szeretne, vagy informálódni, megteheti a http://www.egeszseges-ujszulottekert.hu oldalon.

További fotók ide kattintva!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.